Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!

Casa Poporului


6731Dupa multa propaganda in cadrul colegilor de serie sa mergem la casa poporului … si totul fara nici un rezultat, dupa un drum pana acolo si o intoarcere cu coada intre picioare pentru ca tocmai in ziua aia nu se putea vizita din cauza unei expozitii …asa pe nepregatite ne-am hotarat ieri dupa cursul de atletism sa mergem sa vizitam Casa Poporului.

Surprinzator…ne-am strans 5 siiii…am pornit la druuummm !!

Am ajuns la fata locului, intrarea dinspre Izvor, am aflat ca este adevarat zvonul de pe net ca e intrarea moca pentru studenti, am asteptat sa se stranga grupul si sa vina ghidul, in timpul asta am vizitat Muzeul De Costume Populare, incantata fiind ca am ajuns si la un astfel de muzeul intr-un final, am zis ca ma imbolnavesc acolo … avand in gand ca in urmatorii ani sa imi achizitionez un costum popular. Diverse modele, diverse zone…cu exceptia Dobrogei. Am observat asta contrariata deoarece predominau Arges, Muscel, Valcea… parca ar fi fost un muzeu special amenajat pentru Arges si Muscel … n-am vazut de asemenea Ardeal, Maramures, Banat ….totusi s-ar putea sa mai fie un muzeu asemanator, in plus mai e Muzeul Taranului Roman si Muzeul Satului unde abia astept sa ajung cand va fi vremea buna si copacii verzi sau macar inverziti bine.

Ne-am aciuat si n vedere noi la un grup de romani sa vizitam Casa Poporului, si am pornit, e buna Casa Poporului pentru miscare, cred ca e foarte bine pentru ghid ca face miscare Ar fi tare sa ma duc zilnic sa fac scari la casa poporului avand ica are 12 nivele la suprafata (8 cu „-” fiind in subsol) si scari serioase nu ca in parcuri pe unde umblu eu sa caut scari.

Sa zic si eu acuma cateva cuvinte si despre ce am vazut acolo….imensitati… cantitati industriale, ce ne-a uimit pe toti a fost candelabrul cu cristale de Medias (de fapt toate sunt cu cristale de Medias) , 5 tone…cat o locomotiva?!

Casa Poporului este inscrisa in Cartea recordurilor, la Case Administrative, la constructie au participat 2o0 de arhitecti si aproximativ 20 ooo de muncitori care au lucrat in 3 rure 24 ore pe zi… Casa are 1000 de incaperi . Numele salilor au fost alese dupa 1989 denumind evenimente din istoria poporului roman.

Se viziteaza pana in 10 sali, dar ce sali… atata timp cat am facut turul mi-au venit in gand doar filme din acelea de epoca, cu baluri si rochii voluminoase… ce frumos ar fi un asemenea bal, i-as da de lucru lu’ Nonuca de o rochie

Covoare imense, candelabre imense in numar foarte mare, geamuri foarte mari, destule incaperi care au tavanul din sticla, sau cu tavan glisant vara lasandu-se doar geamuri pentru a fi luminate natural. Se porneste vizita de la etajul -4 si se ajunge parca maxim la etajul 1 dinspre Calea 13 Septembrie si Bulevarful Unirii. Am inteles ca vara s-ar vizita si balcoanele. Ce am mai retinut a fost in legatura cu motivele de pe tavan si de pe covoare ca erau la fel, sau cu acoperitoarele de la calorifere.

Poze n-am facut, doar am rugat pe unul din baietii din grup sa ne faca si noua si sa ni le trimita, dar sper ca la o urmatoare vizita sa facem mai multe si asta cu camera noastra.

O zi petrecuta frumos… si o plimbare pe care o asteptam demult

PS: Daca esti in Bucuresti, ai legitimatie de stundent…te vaiti toata ziua ca nu ai ce face, pierzi de obicei timpul si nu ai ce sa iti amintesti de ziua de ieri…atunci mergi neaparat la Casa Poporului si nu numai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: