Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!

India ~Mircea Eliade


cfcdIntotdeuna mi-a placut sa citesc carti de tipul jurnalului a confesiunilor. Si de data asta am gasit chiar un jurnal de calatorie. Am citit-o cu decor muzical din Buddha Bar, sa am o influenta orientala si a functionat perfect mai ales pe melosia de 69 de minute si anume Siddharta ~ Spirit of Buddha bar. Cu aceste melodii ma puteam concentra mai mult asupra cartii, asupra citirii vizuale ….

 

„In urma sederii sale in India, tanarul Eliade a publicat o serie de carti voit fragmentare despre viata in tinuturile exotice de la antipozi.
Alternind pasaje scrise „la cald” cu povestiri ulterioare si cu extrase de jurnal, el si-a propus sa evite sistematic confesiunea, elementul personal. „Am inlocuit aventura cu reportajul si reportajul cu povestea”, scria el in prefata primei editii a volumului India. Efectul nu este insa mai putin surprinzator: paginile Indiei sau ale Santierului respira atit spontaneitate incit par scrise acum.
Asemenea cititorului din anii 30, cel din secolul XXI patrunde, impreuna cu Eliade, intr-o lume fabuloasa, impartasint o experinta unica.” (
http://www.librarie.net/carti/18954/India-Biblioteca-Maharajahului-Santier-Mircea-Eliade)
 
Vreau sa scriu cateva citate care m-au impresinat indeosebi in aceasta carte:
 
” Daca cea dintai planta ar fi renuntat la radacina,ar fi ajuns om. Drumul omului catre Dumnezeu se va efectua prin suprimarea picioarelor . Totul prin maini chiar cu riscul de a ajunge fluturi”
 
„Cand vietuitoarele primejdioase se apropie, porunceste-le sa fuga!” (acest citat provine din povestirea din tren, cosmarul cu scorpioni)
„Roate intrebarile in jungla, isi amana raspunsurile!”
 
„Migdalele= simbolul gazduirii”
 
„baia turceasca= unde 2 baieti isi frang oasele sa te spele fara sapunturnand galeti de apa rece si de apa fierbinte, rasucindu-ti fiecare incheietura, jucandu-ti cu calcaiul pe spate si tragandu-ti de gat, apoi te intreaba cate <fete> vrei”
 
„Principesa de argint= lepra” stiam pilda cu leprosii din BIblie, dar nu stiam ca se mai numeste si principesa de argint
„Datoria prima si ultima e implinirea de sine, iar aceasta e bucurie, e dans si extaz.”
 
„Care e femininul de la HAMAL???”
 
De asemenea am luat aminte de traditii de incinerare, de festivaluri religioase. Este si o lectie de geografie deoarece se afla descrierea muntilor Himalaya: climat si vegeatie, si localizarea mai multor case de rugaciune aflate pe malurile Gangelui.
 
<<Tot ce vreti sa stiti despre India!!! trecut, traditii, oameni, clima, vegetatie, povesti de viata!>>
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: