Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!


In sesiune fiind si fara chef de pedagogie, afland de noaptea alba a galeriilor de arta, am zis ca nu trebuie sa ratez ocazia sa ma racoresc seara la o plimbare la cateva galerii, macar de prin zona. Irina s-a alaturat, cu greu a venit si Alex doar la vreo 2. Am pornit pe la 9 fara ceva, asa pe la lasarea serii, cu harta cu punctele unde se desfasoara, echipa cercetasiilor, parca am fi turisti.

DSC01518 Am inceput cu cele de pe langa Universitate, si anume Atelier in Tranzitie si Centrul de Introspectie Vizuala. Ce mi s-a parut tare de tot este ca erauia cu locuri necunoscute, si trebuiau cautate cu atentie.  In primul loc am vazut niste sculpturi haioase tare, adica tot ce am vazut in toata seara a fost haios si niste tablouri + intrarea suspecta care era decorata cu un graffitti.

La centrul vizual, daca lasai buletinul iti dadeau un mp4 si mergeai prin jurul Universitatii, pe langa Fac de Arhitectura, Piata revolutiei si ascultai la casti diverse povestioare interesante despre fantana arteziana de la Universitate care se numeste „La Vrabii” si statuia lui Bratianu care nu am vazuto,mai ramane de cautat.

Ne-am continuat expeditia cu Centrul national al Dansului, la TNB cu o sala de lectura cu carti desenate, ilustrate, haioase rau si astea am ras cu lacrimi la unele. Aici Alex a abandonat plimbarea pentru ca aveam a doua zi antrenament de dimineata, asa ca noi am mers  in continuare pe strada Batistei la Paradis Garaj. Aici ne-au filmat cei de la Antena 1, pupeze si noi pe fundal.DSC01524

Un garaj pur si simplu, o curte inghesuita de Bucuresti cu diverse de pe vremea comunismului prin ea.

Ne-am uitat la ceas, era trect de 10, asa ca am marit pasul si am zis sa nu ratam nimic nici de la Carturesti, aici am vazut o expozitie de fotografie, „Lumini si umbre in Balcani”  si „Bolt” cu ocazia evenimentului Street Delivery de pe Str  Arthur Verona. Am mers si pe straduta asta, care se inchide o data pe an pentru masini si se deschide pietonilor. E un proiect mai vechi din cate am vazut, de a ao inchide de tot si sa o faca pasaj pietonal. Aici diverse alte chestii interesante ca de exemplu: scoase canapele in mijlocul strazii, lumea tolanita la taifas, sau ideea luata dupa film cred: descult prin iarba, statea lumea la un pahar de vorba desculta. Copiii pictau vase din lut, facute tot acolo in strada.

DSC01542DSC01548 Gandindu-ne ca mai prindem un ultim Ratb, am zis sa ne incercam norocul si la cele 2 galerii de la Victoriei. Asa ca am umblat sa gasim una din galerii de pe strada Grigore Mora. Tare as vrea acuma fara nici o ocazie sa o gasesc, pe zi nu noaptea la bajbaiala. Una arata pe harta, alta scria la adresa, si alta ziceau oamenii pe care ii intrebam, asa ca dupa ce am traversat parcul Kisseleff in plin intuneric, si am mai inaintat pana la Piata Aviatorilor fara nici un succes, am renuntat la idee si ne-am intors la Pavilion Unicredit de la Victoriei, unde am ras cu Irina cand i-am vazut pe niste ciudati de cantau la greu rock. Niste nebuni cu creste, tractoare in picioare si o mana de lume care se holba. Aici daca ajungeam mai devreme cred ca ma bagam la jucat sotronul, era campionat cu castig in carti, zic ca se merita. Mi-a ramas in gamd un tablou de aici, era singuratic si izolat. Toamna in sufletul meu…

DSC01561

Ne-a apucat 1 noaptea pana am ajuns acasa.  Vroiam sa ne mai intindem la Mircea Vulcanescu ca am zis cae langa noim dar cand am vazut pe la Buzesti  parapantele gramada am bagat viteza si ne-am dus la camin. Cu pedagogia a mers bine, acum fiind gata sesiunea, si notele stiute, pai daca nu mergeam aici , apoi pierdeam degeaba. Bucurestiul la picior e super. De data asta mi s-a parut mai frumos si Parcul de l Kisseleff.

Asteptam o alta noapte alba… si nu de sesiune ci de distractie!


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: