Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!

Padurea Neagra


6aadDe mica de cand tot vin la bunica in sat, aveam o dorinta: sa mergem la Padurea Neagra. Pentru ca anul asta mai mult ca oricand merg pe indeplinirea viselor, am insistat mai mult, am zis ca a trecut destul timp de cand m-am tot gandit si mi-am imaginat cum arata aceasta padure am zis ca este timpul sa vad cu ochii mei.

„Padurea Neagra” ar fi ca un punct turistic in aceasta zona, mai exact Judetul Bihor. Distanta din satul bunicii este cam aceeasi cu cea dintre Medgidia si Constanta. Dorinta mea era sa merg cu bicicleta, dar nu m-am impotrivit nici la ideea de a merge cu autobuzul in lipsa uneia (poate daca aveam bicicleta ajungeam mai demult).

Tot la varsta copilariei mama ne povestea de fabrica de sticla de acolo, de izvorul de apa minerala si de cat de frumoasa e padurea…

Am plecat de dimineata cu autobuzul de Derna si am coborat dupa jumatate de ora in satul Voivozi de unde urma sa pornim pe jos 9 km. Zi senina cu un soare stralucitor…eu in culmea bucuriei!

Am tot mers 2 ore pe sosea, mai prin padure, mai pe la soare, mai pe la Bistra (apa ce trece si prin satul bunicii) pe langa toate astea visul meu se implinea cu fiecare pas facut. Copacii parca faceau un tunel deasupra capului, Bistra curgea repede la vale, iar cerul abia de se vedea.

Ajungem intr-un final intr-un punct numit „Tabara Padurea Neagra” …adica exact la destinatie. Pe aici lumea si-a contruit case de vacanta, dar acum totul era pustiu, desi plin sezon. Totusi un semn bun, momonet de linisti, altfel ar fi fost fum de la gratare….si muzici destrabalate de la masini.

Dupa ce am mancat ce ne aduseseram cu noi in rucsac, am plecat sa vedem unde e izvorul.Nu ne-a luam mult si am vazut firul de apa! Am golit sticla de apa ce o aveam cu noi, ca sa luam apa proaspata. Am fost foarte uimita cand am baut prima gura si am constatat cu uimire ca era minerala! wow apa naturala cu bulbuci! cu un continut ridicat de fier, se simtea si la miros. Mare e diferenta dintre apa asta si sifonul care il vand astia la mgazine! te mai si mint ca apa este de la te miri ce izvor…cu apa plata tind totusi sa cred ca e pe bune…cel putin la Perla Covasnei!

Nu am stat mult pe acolo pentru ca la 3 fara ar trebui sa luam autobuzul inapoi, fiind singurul autobuz pe zi.La coborire am mers usor, fara graba. Ne-am mai oprit la poze, la o gura de apa, si am ajuns jos cam cu 20 de minute inainte de sosirea autobuzului. In drumul nostru la coborire am trecut pe langa Manastirea Sf Voivozi, care acum era in extindere.

Soare…toropeala..asta trage la somn. Ne-am trantit pe banca si am asteptat autobuzul. Pe la 3 fara 5 si-a facut aparitia…si am venit multumiti spre casa. Un alt vis implinit pe vara asta. Normal ca voi mai reveni…trebuie sa vad si fabrica de sticla..si am auzit apoi de o cascada la 2 km.

PS: Apa din sticla a inceput sa isi schimbe culoarea din cauza fierului…probabil asta e cauza sifonului din comert

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: