Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!


La fel ca anul trecut, Organizatia Special Olympics ce are sediul la noi la ANEFS si care au fost cu noi in Parang iarna trrecuta, au organizat un concurs de fotbal si baschet pentru copiii ce sufera de Sindromul Down, sarbatorind astfel ziua mondiala a acestui sindrom. Eu si inca vreo 6 colegi de-ai mei, printre care si iubi ne-am implicat ca voluntari, asa ca mi-a dat ocazia sa citesc mai multe de pe internet despre acest sindrom. http://www.wikipedia.org mi-a fost la indemana asa ca am aflat ca este sindromul ce nu se depisteaza inainte de nastere, asa ca orice parinte poate avea nefericirea de a da viata unui copil cu sindromul Down. Numele acestui sindrom a fost dat dupa cel ce l-a descoperit in anul 1866, John Langdon Down, si reprezinta de fapt existenta inca unei perechi de cromozomi 21, astfel suferindul de acest sindrom va avea 47 de cromozomi in loc de 46.

Toate persoanele cu Sindrom Down prezintă un anumit grad de dificultate de învăţare (retard mental). Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta şi este imposibil de apreciat în momentul naşterii cât de grav va fi.

In Romania sunt in jur de 30 000 de persoane ce sufera de acest sindrom, copiii ce iau parte la evenimente organizate de o asociatie ca Special Olympics sunt si ei in numar foarte mare, dar ma gandesc la saracii cei ce nu au ocazia sa participe, sau la parintii lor care probabil nici nu stiu de existenta acestor centre.

Evenimentul a avut loc la sala Antilopa, din Pantelimon, sala de sport mare, frumoasa si ingrijita, singurul inconvenient fiind ca este la iesire din Bucuresti. A fost pentru prima data cand am vazut copilasi mici cu sindromul Down, care au participat si ei la competitie alaturi de parintii lor. Au deficiente in vorbire, o incetinire a reflexelor sau lipsa lor, inteleg greu, dar ceea ce e mai important este sa fim alaturi de ei si de parinti, ceea ce ma determina sa iau parte in continuare la astfel de organizatii, cu toate ca sunt foarte empatica.

Asa ca ziua care este egala cu noaptea, adica echinoctiul de primavara a fost dedicata Copiilor cu Sindrom Down.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: