Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!


Pentru ca luna aceasta aproape se implinesc 6 luni de cand lucrez ca instructor Taerobik la sala GeDo Team, m-am hotarat dupa un sir de evenimente sa scriu si despre aceasta etapa din viata.

Dupa multe cautari, incercari si aplicari ale CV-ului  la joburi in domeniu, am gasit sala unde pot practica si preda ceea ce imi place. Parcurgand des traseul spre Cora Lujerului am retinut numele salii din dreptul Liceului Tudor Vladimirescu si mi-am incercat norocul pentru a intra intr-un final in campul muncii. Bucuria a fost mai mare pentru ca a venit dintr-un loc din care nu aveam mari sperante, pentru ca nu am practicat anterior arte martiale, de taekwondo in special nici nu se mai pune problema.

Interviul sustinut a fost cel de-al doilea de la care am plecat zambitoare primind remarci pozitive in vedere cu rubrica cea mai aglomerata a CV-ului meu si anume activitatea. Dupa ce am avut prima mea proba de lucru, urmata fiind de vreo doua zile de acomodare, am aderat la un job part-time, sustinand doar doua ore de Taerobik.  Colectivul tanar si foarte agreabil, m-am simtit bine inca de la inceput si am mers intotdeauna cu placere.

Am sfidat caldura mare din timpul verii alaturi de fetele sportive ce veneau la orele mele din acelasi loc, Iuliu Maniu, Cladirea Gema, sala de sport Ge Do Team.

Venind toamna, sala a organizat doua evenimente importante ce au avut ecolul asteptat in randul amatorilor de sport si anume o ora de Taerobik, pentru cei ce nu cunosc sportul si o ora de dansuri de club (animatie) tinuta de un dansator profesionist, ambele gratuit.

Recent grupul si-a schimbat componenta pentu ca de mai bine de o luna Vali este coleg cu mine si la sala, el fiind instructor pe latura de fitness.

Fiind o fire energica, imi desfasor activitatea cu devotare pana la capat, incurajand si sutinand participantii pe tot parcurul antrenamentelor. Imi place sa invat lucruri noi din mai multe arii sportive asa ca Taerobik-ul mi-a starnit curiozitatea dar si admiratia.

Taerobik-ul- este o latura a aerobicului (adica a exercitiilor desfasurate in prezenta oxigenului) ce are ca baza loviturile de picioare de preferat cat mai inalte deoarece se trage din sportul olimpic Taekwondo. Se deosebeste de binecunoscutul  Tae-bo prin inlocuirea loviturilor de brate cu lucrul cu gantere.

Ca structura are o parte de incalzire efectuala in pasi si combinatii de pasi din aerobic, o parte de lucru cu gantere, partea fundamentala de lovituri (treptat cu o intensitate mai mare) si o parte de sol in care se lucreaza grupe musculare ca: abdomen, pectoral,fesier si ultima dar cu o importanta mare, partea de relaxare si revenire(stretching).

Nu este exclusiv femeilor, pot veni si barbati, lucru ce s-a si intamplat deja.

Are efecte asupra intregului organism, imbunatatind sistemul cardiovascular si respirator, crescand rezistenta corpului, persoana ce practica avand o rezistenta mai mare la factorii de stres dar si de mediu, imunitatea fiind pe plus.

In plus nu cred ca strica sa cunoastem anumite lovituri si sa imbunatatim cat de putin mobilitatea corpului,avand in vedere ca aceasta calitate motrica scade ca intensitate odata cu inaintarea in varsta.

Ce mai este diferit de alte clase de aerobic  este ca se lucreaza in secvente de 12 timpi, preluate din fitness (12 repetari) in loc de 4×8.

Clubul fiind specializat pe Taekwondo, exista antrenamente de profil pentru cei mici si pentru cei ce doresc sa faca performanta, programul antrenamentelor dar si mai multe informatii despre club puteti citi pe www.gedoteam.ro Nu in ultimul rand, pentru cei trecuti de varsta performantei in sport sala are in program ore de autoaparare.

Sa nu uit sa amintesc de orele de step aerobic atat de dragi mie.  Tin sa fiu recunoscatoare si pentru proiectul de la materia de Aerobic din programa anului II a Universitatii de Educatie Fizica si Sport tinuta de domnul profesor Popescu Gabriel in care a trebuit sa elaboram un filmulet pe step aerobic, mi-a fost foarte util si de ajutor, si muzica de aerobic primita de la doamna profesoara Dintica Gabriela. Toate acestea elemente cheie in desfasurarea cu placere a unei ore de Taerobik.

Retineti ca sala se afla sub guvernarea profesionalismului: Doamna Georgeta Matei facand parte din Comisia de promovare si dezvoltare a Taekwondo-ului in Romania, dar si arbitru antrenor,organizator de evenimente  in acelasi sport.

Pentru orice alta informatie nu ezitati sa adresati intrebari atat pe email cat si pe forumul site-ului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: