Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!


Pentru ca in tot timpul asta am continuat sa exersez cu prajituritul, si nu am omis nici macar un weekend de prajitura, am decis ca este timpul sa adaug o reteta draga mie, si o prajitura ce aduce aminte de prajituricile Madlene din comert de cand eram mici. Asadar iata ingredientele:

-5 oua;

-1 cana zahar (200ml);

-1 cana jumatate de faina;

-arome (vanilie);

-1 lingura cacao + esenta de rom;

-1 ceasca ulei (1oo ml)

-6 linguri de apa clocotita.

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bate albusul cu zaharul pana se face spuma si se adauga trepatat cele 6 linguri de apa clococtita. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul si se incorporeaza treptat in albus apoi se adauga faina „in ploaie”.

Din aceasta compozitie se iau cateva linguri si se amesteca cu lingura de cacao si esenta de rom.

Se puna in forme, se poate ornamenta cu o visina, cireasa si se pun la copt la foc potrivit, 20-25 de minute.  Formele din hartie se gasesc in comert.

Sa aveti pofta!

PS: se prepara destul de repede, dar se consuma la fel de repede!🙂

 

Comments on: "Reteta Madlene, prajitura pufoasa" (2)

  1. am facut dupa reteta ta si a iesit delicios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: