Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!


Este prima carte de acest tip, dupa Romeo si Julieta care o citesc, pentru ca eu de felul meu nu ma omor dupa piese de teatru pentru ca mi se par greoaie numai prin felul in care sunt scrise. Autorul fiind rus, avand personaje cu nume foarte complicate, greu de retinut.

De “Livada cu visini” si “Pescarusul”  am auzit pentru ca se  joaca si la teatrule din Bucuresti si poate imi voi face timp de acum incolo sa merg mai des, pentru ca este  activitate ce imi face foarte mare placere.

Sa spun ceea ce le leaga pe cele trei piese: averea, mosternirea, banul. Astea ar fi cuvinte cheie ce le uneste. Apoi difera locatia si personajele, insa ideea ce mi-a ramas in cap este ca toate personajele care joaca au aceasta grija: averea.

“Livada cu visni” pot zice ca mi-a placut cel mai mult, pentru imaginea ce mi-a creat-o in minte cu visinii infloriti si cu increderea fiicei Ania ca vor incepe o viata noua si fara casa ce o pierd din cauza datoriilor si fara livada. Si are puterea de a o lua de la capat plecand in Franta, schimbandu-si modul de viata radical.  Ania fiica de 17 ani la inceput de drum cu mama sa Andreevna sunt personaje total diferite, fiica fiind increzatoare in viitor, simtind ca schimbarea le va fi de folos, si mama care este depresiva desi foarte risipitoare si inconstienta in actiuni.
Varia, fiica adoptiva, personaj foarte realist cu simtul raspunderii, chibzuita fiica iubitoare care vrea sa se marite, supusa si ea situatiei de a pierde averea din cauza risipei facuta de mama sa.

Unchiul Vania are acelasi subiect la fel si Pescarusul, numai ca ironia este ca in cea din urma se joaca o piesa in alta. Personajele care participa fiind indragostite de aceasta arta. Personajele isi schimba statutul si situatia in care se afla silite fiind de acest punct cheie: averea, banul.

Desi ma asteptam sa fie greoaie la citit mi-a fost de ajuns sa ma apuc de cu seara de ea si sa parcurg cei 200 de kilometri pana la Bucuresti pentru a o termina.  Astept in continuare sa revina cele doua piese in stagiune si sa le urmaresc pe viu grai.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: