Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!


Da, stiu unii asteptati cu sufletul la gura ca Ciresarii sa puna la cale vreo excursie, altii veniti deja cu idei, asa ca am aranjat un plan pentru week-end-ul ce urmeaza. Stand in povesti cu tata (care a batut toata tara la picior) am cazut de parerea ca locatia ar putea fi una reusita la Lacul Rosu, Cheile Bicazului.

In discutiile cu Mickey, am stabilit primul criteriu, sa avem un lac, si pentru ca zona cu Lacul Sfanta Ana nu este atat de plina de trasee turistice, am poposit in apropiere la Lacul Rosu. Voi ce cititi, cred ca v-ati facut deja o idee, va surade?

Vag imi aduc aminte din copilarie, anul 2003 daca derulez filmul, singura excursie in Ceahlau, imensitatea Lacului Izvorul Muntelui, si nu inainte de a ne intoarce privirea spre casa, Lacul Rosu. Cu parere de rau am abandonat atunci ideea de a continua excursia, asa ca ar fi o oportunitate pentru mine sa va povestesc din peripetiile de atunci, pe traseu in timp ce admiram peisajele, sau seara dupa ce va dregeti picioarele de atata mers. Asa ca sperand ca v-am aprins macar o scanteie de a veni cu noi in excursie, dau curs planului proaspat intocmit de Ciresaroaica Lucia.

Plecarea se va face clar cu trenul, trebuie sa profitam de ultimele file ale cupoanelor de drum, pentru ca mai suntem inca : studenti. Pretul este de 34,5 Ron, pana in Bicaz, problema ar fi legata de ora ciudata la care pleaca si ajunge trenul, respectiv Bucuresti Nord (15:10)- Bicaz(21:55). Din cate am rascolit infofer.ro pana acum este singura varianta.

Va enumar in continuare principalele obiective turistice in zona: Cheile Bicazului, Lacul Rosu, Pestera Munticelu, Pestera Tosorog, Cheile Sugau, Muzeul de Istorie, si alte puncte de panorama de neuitat ce le vom intalni pe traseu, + vreo 2 cabane unde am putea sa bem un ceai sa ne dregem vocea.

Traseele amanuntit sunt:

 1. Centrul statiunii Lacul Rosu (967m)- Balconul de piatra (1007m) – Drumul lui Marton Ferenc- Pastravarie- Debarcader (983m)- Centrul Statiunii Lacul Rosu, (traseu circular) 1h/ 3,5 km (cruce rosie)
 2. Centrul statiunii Lacul Rosu- Vila Bucur- Cabana Suhard- Saua Suhard- Varful Suhardul Mic(1345m) – 1 h 1/4 – 3 km, (triunghi albastru) ~ se poate ajunge si la Vf Suhardul Mare;
 3. Centrul statiunii Lacul Rosu- Cheile Bicazului- Cheile Bicazului Mic- drumul Surducului- Saua Piatra Rosie(1011m) – Lacul Rosu – traseu circular, 3-4 h/ 10 km, (dunga galbena) Bonus: Turnul Portii!!
 4. Gura paraului Cupas(se pleaca de la 1,8 km de statiunea Lacul Rosu)- Valea Cupas- Gura paraului Cupasul Mic- Drumul Laposului- 2h/ 7 km (punct albastru)
 5. Gura Paraului Cupas-  Poalele Cupasului- Cheile Bicazului- 1 h/ 3 km (cruce rosie+ punct rosu);
 6. Centrul statiunii Lacul Rosu- Saua Piatra Rosie- Deumul Vararilor- Saua Tifrei- Cheile Bicazului- 1h/ 3,5 km (triunghi galben) panorama spre Gradina Zanelor si Suhardul Mic.
 7. Lacul rosu (Debarcader)- Poiana lui Paleu- Fagul Rosu- Poiana Szaraz-tok- Vf. PiatraCherceului- Poaiana Alba- 4h 1/2 – 10 km (punct albastru) – traseul cel mai inalt!
 8. Centrul statiunii Lacul Rosu- Valea Oii- Gura paraului Hasmas- Piatra Potcoavei- intersectia traseelor Poiana Alba 2h 1/2 – 8 km (dunga albastra
 9. Centrul statiunii Lacul Rosu- Balconul de piatra- Valea paraului Suhard- Piatra Licos- Pestera carstica Licos- 4h/ 6 km (cruce albastra)
 10. Centrul statiunii Lacul Rosu- saua Piatra Rosie- Poiana Ghilcos- Belvedere Poiana Ghilcos- 2h/ 4 km. (triunghi rosu)
 11. Valea Raului oii- Poiana lui Paleu- Poiana Jgheabului- Valea Paraului Jgheabului- Cherceului- Catunul Bicajel 2h/ 4,3 km (punct rosu)
 12. Cheile Bicazului- poalele Cupasului- Poiana din spatele Cupasului- Poiana din fata Cupasului- Danturasul- Poiana la Vinkli 4-5 h/ 8,5 km (punct rosu)
 13. Cheile Bicazului- Canionul Laposului- Cheile Bicazului circular; 3h/ 5 km (triunghi rosu + punct rosu)
 14. Cheile Bicazului- Saua Tifrei- punct de belvedere de pe peretele sudic- Piatra Maria 1h 1/2 2,5 km (triunghi galben)

Din cate se observa deja traseele sunt multe la numar, dificultateaeste mmica, distanta de asemenea iar altitudinea nu creste mai mult de 1675 m la traseul nr. 9

Am cercetat prognoza meteo iar temperatura minima va fi de 11 grade iar maxima de 21, meritam si noi sa ne racorim, cerul partial noros, insa nu se stie inca cert. Trebuie sa mai verificam pe parcurs.

Cazarea este la Pensiuni, si pretul variaza de la 30-40 Ron pe noapte, am notat cateva numere de telefon, niste adrese, asta cred ca putem negocia in functie de numarul de doritori. Important este sa ne hotaram cat mai repede, ca sa putem rezerva atat cazarea cat si biletele de tren. La grup putem avea reducere!!

Cam atat pana acum, spuneti-mi daca am omis ceva, sper sa ne strangem cat de cat, va las si voua dovada planului si cercetarii facute de mine in seara asta, adica hartile si notitele. Sper ca munca sa nu fie in zadar.

Va las sa va imaginati acum cum vasliti usor pe Lacul Rosu, la o temperatura suportabila si in uralele partenerilor de calatorie, iar peisajele de neuitat vor fi intiparite pe retinele voastre. Sa redescoperim impreuna mersul pe jos, aerul curat si voiosia!

Astept sa ma anuntati ca aveti bagajele gata! 🙂

PS: Durata excursiei o stabilim de comun acord!

Reclame

Comments on: "Organizam excursie Lacul Rosu- Cheile Bicazului 6-10 August 2011" (6)

 1. Pfoaiiiiiiiiiiii !!!! Genial !!!! Daca nu as fi fost plecat as fi venit si eu 😦 In 7 august plec si eu din tara :((

  Eve, distractie faina sa aveti 😉

 2. Pe unde o sa fi vara asta?

 3. Cum a fost?

 4. Evelina Rustem said:

  Super, o sa scriun in curand,insa zilele astea sunt putin cam aglomerata! 🙂 Am mers o groaza pe jos, a fost vremea buna! 🙂

 5. Aaa…inca nu au terminat lucrarile la metrou pe langa lac? ;D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: