Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!


Sunt in una din putinele nopti pe care le mai petrec cu veioza aprinsa, e obicei cad franta si adorm imediat. Cand veneam spre casa pe metrou am deschis cartea pentru cateva pagini, de ajuns incat sa imi dau seama ca ma apropii de dezlegarea misterului care sta deasupra povestii asemenea unei cete dense de toamna, la fel ca diminetile in care ma dau morocanoasa jos din pat, asa ca seara asta nu o mai las fie ce-o fi.

Din pacate e aceeasi seara cand masina de spalat cedeaza asa ca imi da de lucru si ea, totusi nu renunt…vraja inca nu s-a rupt de tot.

Am primit cartea cadou de la fetele din camera iar coperta m-a fascinat din prima si desigur si primele pagini m-au prins in mrejele povestilor incat m-am desemnat vrajita de-a binelea.

Cand m-am apucat sa scriu titlul si autoarea am fost foarte surprinsa ma obisnuisem cu o alta Autoare. Povestea este foarte intortocheata, are la fel de multe ite ca o panza de paianjen  si cand crezi ca ai dezlegat misterul te mai agati de cate una, dar atat de de placuta, te reintorci cu sufletul la gura in copilarie cand sorbeai fiecare cuvant din povestile spuse de mama inainte de culcare.

O adevarata tehnica a scrierii abordata de autoare, tehnica de a rememora, de a te intoarce in zilele noastre cu atata iscusinta si cu detalii ce se intrepatrund perfect si asta nu o data ci pe aproape 500 de pagini.

Povestea este la baza unui arbore genealogic in care ajungi cu gradul de rudenie la extrem…suspansul este indeajuns cat sa ai timp sa faci calculul in minte si sa acoperi toate probabilitatile ca mai apoi sa primesti si raspunsul, iar gandirea va reactiona de cele mai multe ori cu „Am banuit eu!” „Da Asta era!” ca in final dupa ce iti construiesti propria varianta propriul basm ce se potrivea perfect in cartea Elizei, iar ultimele pagini sa fie zdruncinatoare.

O carte ce imbina foarte placut trecutul-prezentul -viitorul dar mai important este ca este despre familie, familie ce isi va schimba permanent componenta.

Nu doar personajele sunt vrajite ci vei observa singur cititorule, cum vraja te va cuprinde de la radacini si indiferent de varsta, trecutul si copilaria te vor prinde in dansul amintirilor.

M-a impresionat foarte mult autoarea prin faptul ca prin faptul ca iti da impresia ca iti impartaseste multe insa constati tot timpul ca niciodata prea mult, insa indeajuns cat sa te tina pe jar in continuare iar dorinta sa iti creasca constant. 

La fel ca in basmele lui Creanga exista personaje pozitive, negative si adjuvante, cartea fiind un „basm” de proportia unui roman.

Vei fi permanent pasat la fel ca o minge de pe un continent pe altul, din anii 1900 in anii 2000. Vei avea nelinisti , vei avea bucurii insa curiozitatea va fi treaza in permanenta.

O carte ce se afla in topul preferintelor si pe care o voi mai reciti cu siguranta. Vraja Gradinii uitate, a labirintului, a conacului Blackhurst te va fascina cu siguranta din prima clipa, e imposibil sa nu te prinda.

Dezlegarea misterului este pe 10 pagini in comaparatie cu 2 randuri la alte publicatii ceea ce te captiveaza chiar daca vraja se risipeste in jurul tau.

Nell, Casandra, Eliza Makepeace, Nathaniel si Rose Walker, Georgiana, Linus si Adeline vor fi familia ta cat timp esti cufundat in lectura.

Culege ceea ce e bun, ca marul parguit, umbra labitintului, mireasma florilor si de asemenea placerea lecturii reusite! Vei fi pe urmele lui Nell pana la ultima fila!

Reclame

Comments on: "Gradina Uitata~ Kate Morton 2 Noiembrie 2011" (3)

  1. cea mai captivanta carte pe care am citit-o ever! am trait povestea lui Nell, e incredibila! Kate Morton rocks! astept blogul despre Casa de la Riverton 😀

    • Evelina Rustem said:

      trebuie sa ajung cu postarile in decembrie, postul il am scris pe foaie deocamdata, traditional! 🙂

  2. […] panorama a intreg orasului ce isi deseneaza conturul in zare. Imi plac cartile din categoria “Gradina Uitata” pe care o regasesc in orice colt verde ce pare fermecat, asa ca Palatul Printesei Sissi este sub […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: