Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!


Recent a fost mare targ la Elefant.ro asa ca am stat o seara intreaga si am cercetat, nu puteau trece zilele fara sa cumpar  nimic. Asa ca dupa ce am comparat am citit recenzii, m-am decis. “Casa de la malul marii” in amintirea viselor de la malul marii dar si a planurilor legate de Marea Baltica pe care o voi revedea curand in Aarhus.
    Manata de curiozitate am cautat acum locul desfasurarii actiunii desi eram aproape sigura ca este vorba de Germania, si nu mica mi-a fost uimirea sa vad ca aceasta casa de la malul marii Baltice este la o aruncatura de bat pe harta de Aarhus.
    Mustacesc pentru ca desi am inceput sa citesc destul de repede, profitand de toate momentele libere pentru a rasfoi carti, suspansul si lipsa unei intrigi propriu zise m-a tinut atarnand de un fir de ata.
    O alta coincidenta ce m-a uimit la culme a fost desigur aceeasi tehnica ce am intalnit-o in Gradina Uitata dar fara atata culoare desi actiunea se petrece in jurul pictorilor si a arhitectilor. Nu a fost facut conturul suspansului, fiind manat sa citesti cam din curiozitate, nu putea sa se termine chiar in coada de peste. Am incercat din rasputeri sa fac o legatura intre cele doua povesti, multa vreme mi-a fost imposibil. Probabil si eu am fost cam susceptibila incercand sa ma leg de orice. Desigur in umbra Gardinii uitate fiind.
    Cele doua povesti sunt legate prin doua personaje comune, sunt vrajita intodeauna de cartile ce au scrisori in continut, probabil de aceea am mai achizitionat una de la Targul Gaudeamus de la care nu puteam pleca cu mana goala.
    Mi-am imaginat casa de la malul marii, mi-am construit-o cum am vrut, autoarea a aruncat culoare pe pajisti prin florile mele preferate, macii, iar eu ma declar vrajita totusi de final si de descoperirea misterului bine ascuns.
    Subiectul se zbate in mai multe povesti de dragoste ce se destrama, se imbina si renasc intr-un final. Desigur nu putem sa scoatem din peisaj pe Guinness, motanul.
    Mi-a inviat dorinta sa pictez, fiind acompaniata pe parcurul intregii carti de pictori si arhitecti, asa ca dragostea mea pentru case vechi, ornamente, si detalii mi-a fost adusa la viata si prin citit nu numai prin plimbari in cartiere uitate. Am totul la dispozitie inca de la ziua mea, asa ca pot incepe cu marea.
    Inainte de a incepe sa citesc mi-am aruncat ochii pe coperta si pe prima pagina, unde mi-am manifestat uimirea, avand in vedere ca autoarea este stranepoata lui Sigmund Freud, si fiica pictorului Lucien Freud.
    Imi aduc aminte de casa de la malul marii despre care imi povestea Stefan anul trecut. Intamplari si amintiri din Rosa, Fiascherino din Italia, ce o consider visul oricarui om ce cauta raspunsuri in viata si linistea. Un loc asemanator cu cel din carte din care inspiratia picura din toate partile, peretii rasufla de planuri iar apa vine des si sterge supararea si suferinta, insa casa va ramane in picioare pentru totdeauna.
Deja imi vin in minte planuri cu miros de cirese…cartea m-a indemnat la facut planuri, cred ca e cea mai frumoasa activitate ce poate fi facuta cu sufletul la gura 
Recomand cartea celor cu spirit de artist si aventura.

Cred ca povestile la malul marii si cele la gura sobei sunt cele mai frumoase. Suspin dupa ele. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: