Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!


Dupa atata alergatura, mare dreptate avea cine mi-a zis ca o sa ma odihnesc bine de tot atata timp cat voi fi plecata. Sa nu spun ho inante de a vedea intradevar, dar azi am avut chiar o zi de relaxare totala si un somn cum nu am mai vazut. Dar sa o luam treptat pana la somnul acesta.

Stiu am promis sa pun primul post despre toti pasii care trebuie sa ii urmezi daca vrei sa aplici pentru o bursa Erasmus si mai ales despre lucrurile esentiale de luat in calcul, de care probabil vei afla in ultimul moment.

Asa ca daca ti-ai pus in gand sa vezi lumea, sa inveti lucruri noi, sa cunosti culturi diferite, sa aprofundezi o limba straina sau doar sa calatoresti, esti in directia in care trebuie.

Primul lucru pe care va trebui sa il urmezi este desigur contactul cu departamentul de relatii externe al facultatii unde inveti, pentru a afla data examenului pentru acceptare si limba de circulatie din care urmeaza sa fii examinat.

Desigur acest lucru difera de la tara la tara, de la facultate la facultate, fiecare dupa posibilitati. Nu pot vorbi doar in numele facultatii UNEFS de unde vin, asa ca vei avea ca prime persoane de contact: Luciela Vasile si Sabina Macovei.

Tarile contractante pentru bursa difera de la an la an, asa ca nu lasa timpul sa treaca, intereseaza-te!

Sa zicem ca am ajuns cu demersul pana la depunerea actelor pentru acceptare, te-ai hotarat ce vrei sa studiezi, in ce perioada si in ce tara: Application Form, de care se ocupa un coordonator zonal (in cazul meu Carmen Rotaru).

In timpul ramas pana la plecare intocmesteti o lista cu actele ce trebuie sa le ai dupa cum urmeaza: buletin, pasaport (not necessary), card european de sanatate, si aduna toate actele primite pe email, sau macar intreaba de existenta lor (uneori se omite acest lucru, si nu pot sa imi explic din ce motive), recunosc fac parte din cei care cu o luna inainte de plecare au fost in stare de alerta din motivele mai sus enumerate.

In functie de tara in care urmeaza sa pleci, intereseaaza-te de ofertele de bilete (avion, tren, ce iti este mai comod), Danemarca face parte din tarile ce nu beneficiaza de tarife low cost la avion, asa ca ar fii bine sa il cumperi din timp si de preferat dus-intors.

Nu uita de scrisoarea de acceptare, mai ales daca depui actele pentru un concediu de studii, dar si de Learning Agreement (LA) ce va fi completat cu numele cursurilor, numarul creditelor si va fii semnat de tine, facultatea de la care pleci si coordonatorii facultatii unde te duci.

Tine un contact permanent cu coordonatorii facultatii unde urmeaza sa studiezi, si nu ezita sa intrebi despre orice nelamurire. Daca ai noroc, ei iti vor cauta si cazare si te vor ajuta cu acomodarea, vei primi un indrumator (buddy) care va avea grija de tine pe perioada cursului.

Cauta fosti cursanti Erasmus, intreaba despre vreme, cazare, echipament necesar, transport, calatorii sau orice alteceva ce iti starneste interesul. 

Recunosc am avut parte de un semestru foarte incarcat cu mult de alergat si probabil mi-au scapat multe lucruri din vedere insa cu siguranta comunicarea despre care va atrag voua atentia, si-a intrerupt pe undeva cursul ajungand astfel in ultima luna sa strag tot ceea ce aveam nevoie. Facute cu calm si la timpul lor actele o sa para floare la ureche. Parerile erau impartite, raspunsurile se contraziceau, asa ca a fost o bataie de cap.

Pase si schimb de locuri intre coordonatori, ca sa vorbim in termeni sportivi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: