Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!


Ivonici ne anunta de evenimentul fermecat ce imbina mai multe hobbiuri de ale noastre: mersul cu bicicleta, fotografiatul si colindatul pe strazi ce soptesc povesti. Data aleasa cu grija, Ziua Mediului. Desi nu avem bicicleta nu ne dam inapoi de la a participa, asa ca ne indreptam spre Herastrau, punctul central al organizatoilor.

Din pacate pentru noi, aici se da startul doar pentru cei mici si familii, fiind o vanatoare de comori in incinta parcului, iar locul nostru este in zona Muzeului Antipa. Nu pierdem o clipa asa ca fugim si traversam parcul Kisseleff pentru a inchiria bicicletele I Love Velo gratuite si a fii gata de start.

Mai sunt catev aechipe gata de start, insa acesta este diferentiat, fiecare are startul de cronometru la interval de cateva minute, insa cu tot decalajul ne vom intalni pe traseu, intotdeauna aceleasi persoane.

Entuziasmul a fost mare, desi cu pregatirea nu am stat asa de bine ca in reprizele anterioare de a cauta comori, iar perimetrul a fost mult mai mare.  Am colindat toate strazile, am intors cerintele pe toate fetele, am pedalat cand pe un sens cand pe celalalt, iar aparatul foto a trecut pe rand dintr-o mana in celalata.

Harta ne-a dus pe stradute noi, ne-a deschi ochii mai bine pentru a vedea toate frumusetile ce ne inconjoara iar usurinta cu care ma deplasez cu aceasta bicicleta imi uimeste intreaga fiinta. Bici a cam scos untul din mine, insa cu toate astea imi e tare dor de ea.  Dorinta de a ne incadra regulamentului, mi-a infrant teama de a merge pe strada cu bicicleta intr-un Bucuresti aglomerat si plini de soferi nervosi, si a fost atat de bine!

A fost cald, soare insa am primit  fructe pentru a ne racori celulele insetate de vitamine, apa pentru a putea rezista efortului depus, toate astea oferite de magazinul La doi Pasi si organizatori. Cerintele au fost foarte inedite imbinand intr-un mod placut imaginatia, logica, cunostintele generale despre Bucuresti, istorie, chimie, arta si nu numai.

Pornim spre Piata Romana, trecand in agenda un magazin de biciclete, Institutul Astronomic, restaurantul Dacia, apoi o vom lua pe strada lui Mendeleev, unde scadem din viteza pentru a nu ne scapa din priviri Casa in care a trait pictorul Stefan Luchian. Caldura ne intarzie ceva timpul de reactie, asa ca ne invartim ceva in jurul magazinului „La doi Pasi” insa ramanem concentrati pe blocul unde a locuit si a scris Nichita Stanescu. 

Traseul este intr-un cartier in care desi ne-am mai plimbat, detaliine pe care trebuie sa ne concentram ne aduc in lumina puncte de interes cultural cu totul inedite. Asadar aflam ca Papa a poposit la Catedrala Catolica Sf. Iosif,insa cerinta este sa transformam numarul roman MDCCCCXXV in cifre pe care desigur uit sa il transcriu pe hartie, dupa calculele noastre 1925.

Citim cu mare atentie cerintele, pentru ca sunt foarte elaborate si nu vrem sa riscam sa ne pierdem in detalii. Alunecam spre Cismigiu, reciclam, pozam, si tinem minte cele trei tipuri de fazani. Suntem deja mai multe echipe in preajma asa ca schimbam cateva vorbe insa un ochi sta atinti la ceas, lista cu cerinte are inca nevoie de inscriptionarea pozelor, asa ca Arthur Verona, Gradina Icoanei este urmatorul check-point. Zburam. Este insa un item dificil, care din cauza timpului, dupa multe rotocoale, dupa ce am intors cerinta pe toate partile, renuntam. Preferam sa terminam cursa, chiar si cu pretul descalificarii. Autocoloantul pare inghitit de pamant, nici cei ce pedaleaza cot la cot cu noi nu gasesc nimic. Caldura, oboseala, cronometrul poate ne-au inchis pentru moment ochiul mintii si ne-a scapat din vedere tocmai un detaliu vital in gasirea lui, cu toate ca am avut mai multe piste de plecare. Astept dezlegarea misterului data de galeria ce va fii afisata pe treasurehunters.ro

Mai adunam pe traseu cateva puncte intermediare, scurtam pe stradute cunoscute din alte plimbari imbibate cu cultura, asa ca nu mai pierdem timpul. Bicicletele trebuia sa le restituim deja de ceva timp, am ceva emotii. Ne prezentam pentru oprirea cronometrului si predarea muncii noastre. Intarzierea de o ora si jumatate la I Velo, ne aduce o interdictie de a mai inchiria biciclete pentru 2 saptamani, rasuflu usurate, nici o alta interdictie.

Topaim, desi obositi si cu certitudinea descalificarii, dorul de a participa la o vanatoare de comori arhitecturale sterge sudoarea de pe frunte si aduce zambete pe fetele noastre. Verificati pagina de facebook a celor de la Treasure Hunters pentru a fii la curent cu urmatoarele evenimente organizate! Spor la descoperit!

PS: Am gasit acum tabelul cu performantele echipelor si desi suntem descalificati cu timpul am stat bine: 1h54 plasandu-ne pe locul 19.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: