Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!


SDC11530   Inainte sa aflu de marele eveniment fiind intotdeauna prinsa cu ceva, primesc o propunere de zile mari de la Domnisoara Alina Urzeala si anume sa insir cateva randuri in stilul blogului meu in legatura cu experienta la UNEFS. Propunerea s-a oficializat de doamna Aura Bota, primind apoi toate instructiunile legate de dimensiune si poze. 

Este adevarat ca in prima faza eram nehotarata, timpul fiind intotdeauna limita mea, insa cu putina ordine in activitati desigur ca mi-am facut liber si pentru a fi nostalgica, visatoare din fire.

Intr-o seara am luat o gura de aer si pe expir m-am pus si am scris o pagina ce sa transmita titlul „Studenta la UNEFS- O experienta de neuitat”. Iata ce a iesit.”SDC11543

Acum cinci ani păşeam curioasă şi foarte entuziasmată pe poarta mare a Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport.  Emoţionată şi compleşită de bucuria admiterii, impresionată de  istoria acestei clădiri impunătoare am intrat cu planuri şi vise, cu idei şi năzuinţe dar cel mai important plină de energie.

Ideea de la care am pornit spre “Pod Cotroceni” a fost aceea să devin instructor aerobic, iată că au trecut deja trei ani de când lucrez în domeniu şi îmi dau silinţa pentru a mă dezvolta, pentru a ţine pasul cu noile tendinţe, dar a respecta întotdeauna teoria pentru că la bază lucrăm pentru sănătate, distracţia vine pe parcurs.

Locul în cămin a fost un cadou frumos de ziua mea, iar prieteniile legate acolo le voi păstra aproape de sufletul meu mereu. Sesiunile de examene cu frig, sau ameţiti de parfumul îmbătător al teilor le-am trecut cu brio şi ne vor însoţi de acum înainte în carieră amintindu-ne de fiecare dată păţanii şi întâmplări haioase, fiecare cu câte o poveste.

Lucrările practice indiferent de natura lor, ne-au format ca o echipă şi ne-au învăţat acele lecţii de viaţă ce nu sunt scrise în cărţi. Împătimită de munte încă din copilărie, e lesne de înţeles cu câtă voioşie am bătut cărările Parângului iarna cât şi vara. Dar cu nostalgie imi amintesc şi excursiile organizate de noi studenţii, cu diferite ocazii, cu ale căror întâmplări putem rescrie cartea lui Constantin Chiriţă, de aici luând naştere grupul vesel al Cireşarilor ce sper să ducă povestea mai departe.

Cupa Leon Teodorescu este o tradiţie ce ia amploare cu fiecare an ce trece, sunt mândră să o duc mai departe şi să ştiu că am pus suflet alături de colegi în fiecare competiţie, an de an.

Am parcă şi acum în faţa ochilor Stadionul Tineretului şi lecţiile de atletism cu exerciţii ce nu le vom uita curând, probe ce ne-au îmbogăţit cunoştinţele, alergarea de garduri şi săritura în înălţime cu răsturnare dorsală mă fac să mă simt o norocoasă că am avut de învăţat de la cei mai buni. Schiul şi înotul, deprinderi ce rămân întipărite ca mersul pe bicicletă. Crosuri şi competiţii de alergare, le-am trecut la palmares chiar daca la categoria amatori, satisfacţia e aceeaşi.

Activităţile de voluntariat ne-au făcut mai buni şi ne-au dat lecţii de viaţă, iar facultatea ne-a îndreptat paşii spre multe astfel de activităţi; Special Olympics, Si eu trăiesc Sănătos, sunt doar o mică parte ce a participat la formarea noastră ca profesori, ca antrenori. Ne-au oferit o experienţă amplă şi la îndemână, ne-au învăţat să fim oameni, ne-au oferit instrumente preţioase pentru viitor.

Să fiu studentă Erasmus devenise unul din obiectivele mele la sfârşitul ciclului de licenţă. L-am pus în practică imediat ce am fost admisă la cursurile de master. Am luat calea Nordului, Danemarca a fost casa mea pentru un semestru, am redescoperint natura şi importanţa ei în educaţie. O experienţă internaţională în timpul studiilor îţi va da impulsul să vrei să ştii mai multe, să vrei să faci mai multe.  Aşa că m-am întors mai încrezătoare şi mai plină de energie.  

Sunt bucuroasa că am ales un domeniu frumos în care sănătatea şi stilul de viaţă sunt pe primul loc, dar ce este şi mai important este că putem să transmitem spiritul mai departe celor din jurul nostru pentru că nu costa nimic, ba din contră avem numai de castigat.

Deşi n-am ajuns să fac performanţă în nici un sport, mă consider o polisportivă găsind bucuria în practicarea oricărui sport.  Învaţă de la viaţă tot ce îţi oferă ea, vârsta nu e limita iar experienţele lărgesc orizonturi.”

Mai apoi a venit si invitatia de a lua parte la evenimentul aniversar de la Teatrul Odeon (aflandu-se printre primele locatii prin care am luat contact cu Bucurestiul) pe care am onorat-o. SDC11533

Alaturi de Bianca Munteanu si Oana Ionescu am privit foarte entuziasmate derularea momentelor artistice frumos imbinate cu cele de aduceri aminte si premiere. Gala a fost o adevarata poveste, pasionata fiind de a asculta de la cei ce transmit prin ceea ce fac pasiune pentru viata si miscare. 

Asa s-a facut ca din anul 1923, cand s-a infiintat facultatea, aceasta a schimbat mai multe denumiri fiiecare generatie pronuntand-o cu mandrete ca fiind cea mai potrivita: „O.N.E.F., I.N.E.F., I.C.F., I.E.F.S., A.N.E.F.S., U.N.E.F.S (doar o parte a denumirilor schimbate de-a lungul timpului).

Studenti dar mai ales fosti studenti ne-am gasit locul laolalta in seara aceasta de sarbatoare. Toti cei invitati pe scena au avut de impartasit o amintire ce cu siguranta au trezit multe altele colegilor si profesorilor, iar noua celor tineri curiozitatea dar mai ales admiratia. SDC11536

Materii ce au speriat generatii de-a randul, profesori ce si-au pus amprenta pe transformarea studentilor, activitati de timp liber ce au inchegat grupurile pentru o viata intreaga, activitatile practice ce au format automatisme, rezultate si medalii, performanta toate au format o simfonie a gandurilor, cel putin la mine in cap.

Colegi performand pe scena, un intro de exceptie pus la punct de doamna Mariana Mezei,  cat si pe parcurs moement in care mai luam o gura de aer dupa atatea si atatea momente de aducere aminte.  SDC12172

Locatia, atat de draga mie, cred ca a transmis intreg evenimentului grandoare, desi nu ducea lipsa deloc, 90 de ani de munca, de schimbari, de performanta nu sunt de ici de colo. Grupul nou infiintat de doamna Croitorul Alumni UNEFS (doar pentru absolventi cum reiese si din denumire) ne binecuvanteaza cu amintiri ale atator generatii si tot atatea povesti ce ar prinde din nou viata spuse la un foc de tabara sau reunite intr-un album de colectie. SDC12177

Ca tot veni vorba de album, cu ocazia acestui eveniment s-a realizat unul foarte frumos, „Portretul unei institutii 1923-2013” se numeste si il am chiar langa mine in acest moment, il rasfoiesc destul de des pentru ca imi pare ca emana asa o energie pozitiva intre coperte.  Aici s-a publicat si relatarea mea cu care am inceput aceasta postare, alaturi de istoria Institutiei ce ma va trimite intotdeauna la visare si faurirea de planuri de miscare. 1008733_531811853534145_733055922_o

Fara prea multa matematica, constat ca la intalnirea de 10 ani de la finalizarea cursurilor de Master, UNEFS-ul va fi iar in sarbatoare, implinind 100 de ani.

Ne vom reintalni cu drag si cu mai multe amintiri de impartasit. La multi ani UNEFS, esti un vis implinit.

Reclame

Comments on: "Gala UNEFS 90 de ani, Teatrul Odeon ~ 17th June 2013" (2)

  1. Olescu Vlad said:

    Felicitari Eve !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: