Believe in yourself and you will succeed! Follow your dreams and you will be happy!


Pentru a face trecerea la cea de-a doua zi petrecuta pe meleaguri straine am zis sa va povestesc despre teancul de carti ce mi-a umplut sufletul de ziua mea. Ei, rand pe rand cartile primite de ziua mea sunt citite cu nesat. Aurora Liiceanu fiind o preferinta de-a mea cand vine vorba de scriitori romani, am strans cartea in brate si am pornit la drum. Deigur vorba vine un drum pentru ca se lipise de mine si nu ne-am despartit pana cand nu am terminat-o, plus inca o tura asa doar de rasfoire si sedimentarea informatiilor.1382155_640960565937713_1664772777_n

Cristi imi stie gusturile si pentru ca stie ca nimic nu ma bucura mai tare decat o carte sau o librarie, insoteste orice cadou de un titlu cu renume. Asa se face ca deschid cartea Aurorei si ce zici primul capitol sau mai degraba prima povestire pentru m-am indragostit de-a dreptul de structura cartii ce imparte intamplarile si le da acestora cate un nume, o eticheta.

Prima intamplare este legata de Medgidia, povesteste despre cartea „Medgidia, Orasul de apoi” de care am aflat recent si care ma facuse oarecum curioasa. Stilul lejer si plin de umor de care care e in stare Aurora Liiceanu ma da gata. Desigur substratul psihologic si de analiza ce fundamenteaza cartea de fata este solid si foarte usor digerabil. (Ca o paranteza chiar acum se desfasoara la Sala Dalles targul Kilipirim unde i-am remarcat prin rafturi cartile scoase la Editura Polirom).

Carti, autori, tablouri, situatii din viata reala, povestiri  toate sunt aduse pe masa Aurorei Liiceanu care le trece prin filtrul analizei. Trebuie sa recunosc faptul ca m-am distrat copio si poate multa lume s-a uitat curioasa la titlul cartii ca la un elixir al bucuriei, prea mustaceam dupa paginile ei. As reciti-o cu mare drag pentru ca e tipul acela care ti se cuibareste la inima. viata-nu-i-croita-dupa-calapod-0e41Sursa: serialreaders.com

Hai sa va spun pe scurt cateva din povestiri. De exemplu povesteste despre nunti si de tendinta omului modern sa faca o ciorba din traditii si din opulenta. Picteaza in cuvinte tabloul satelor parasite de cei ce lucreaza in strainatate dar care sunt manati de dorinta de a face case grandioase in care nu se stie cine va ajunge sa locuiasca sau mai rau sa le intretina.

Alta poveste m-a distrat si mi-a deschis ochii si mai mari, obiceiul omului de a pune monopol, cum a impartit dansa toata tara asta intr-un tort si mania oamanilor de a taia cate o felie care sa fie numai a lor, chiar daca in alte parti sunt lucruri evidente de cand lumea, in Romania cum ai facut ochi intr-un domeniu cum vrei sa fii recunoscut ca cel care i-a pus bazele.

Ei dar ce rost are sa va spun eu, ca doar mult mai mult farmec are doamna Aurora Liiceanu. Dar nu inchei inainte sa va spun amintesc si de capitoul cu Patachinele, ei si daca nu stiti inca ce sunt alea patachine o sa va distrati si mai mult. Adevarul este ca suna mult mai bine decat pitipoance.

Iar pentru ca suntem pe blog chiar acum, sa stiti ca nici noi bloggerii nu scapam de analiza atenta a Aurorei Liiceanu. Cu asta sunt sigura ca v-am deschis apetitul si nu mai are rost sa mai batem apa in piua.

Lectura placuta!

PS: O veti citi pe nerasuflate asa ca va recomand sa va alimentati stocul de carti inainte de a o incepe!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: